StilCoaching
  startsida E-mail Recept - download Blogg Danska
 
om StilCoaching Coaching Hälsa och näring Recept Kontakt
       
 

Complete-kurens tredje måltid

     
         
 

Efter många år som facköversättare och otroligt många timmar framför skrivmaskinen och datorn var jag tvungen att lägga skrivandet bakom mig. Första reaktionen efter så många år med konstanta deadlines var: ”Ah, det känns nästan som att ha semester – utan att ha dåligt samvete!”, men efter ett tag behövde jag ändå utmaningar i mitt arbete.

 

Många funderingar över vad jag då skulle hitta på utmynnade i slutsatsen att när jag nu inte kunde skriva så mycket längre, då kunde andra kanske ha nytta och nöje av alla erfarenheter som jag gjort under årens lopp – både personligt och affärsmässigt. M.a.o. arbeta som jobb- eller livsstils-
coach!

 

Sagt och gjort

Att arbeta med arbetslösa och hjälpa dem att bli bättre rustade för att söka jobb, eller att hjälpa någon som vill lägga om sitt liv att hitta rätt sätt att göra detta är mycket intressant men det helt riktiga konceptet för mig hittade jag när jag presenterades för Complete.Följer du Complete-kuren går du ned i vikt – MEN vad händer sen?

Det är ju inte meningen att man ska leva på pulver resten av livet. Man kan naturligtvis lägga in en snabbkur ibland om man behöver det men det gäller ju att fortsätta med en kost som innehåller bra näringsämnen men få kalorier, som smakar gott, är lätt att laga och kan kombineras med perioder med Complete-produkterna.

 

Vi började testa

När man presenteras för en bantningsprodukt finns det i regel en eller flera ”frälsta” personer som berättar hur fantastisk produkten är, hur mycket de har gått ned i vikt etc. etc. Det finns inga gränser för entusiasmen, men ....


Nu satt vi alltså där med en papplåda full av påsar med pulver – och vår medfödda skepsis. Min make, Henrik, och jag bestämde oss för att testa. Vi började med vanilj-shake på morgonen och soppa på kvällen.

 

Henrik tycker att vanilj-shaken smakar riktigt gott, så han tar en shake varje morgon förutom lördag/söndag, då vi frossar i löskokta ägg och hembakat rågbröd med goda ostar och marmelader. Själv är jag inte så förtjust i shaken och har ersatt den med en liten skål yoghurt naturell med färsk frukt och kanel.

 

Soppan tycker vi båda om. Jag fyller den med färska eller frysta grönsaker (sockerärtor, majskorn, stekt svamp), fisk i bitar, räkor eller rester från kylen. Lite chilisås eller currypasta är pricken över i:et. En frukt, en liten handfull nötter eller mandlar, eller ett knäckebröd är våra mellanmål.

 

Men den tredje måltiden då, som så småningom ska ersätta soppan i vardagen, hur ska den se ut?

Först måste jag säga att Complete-kuren faktiskt gjorde att Henrik och jag den första tiden gick ned c:a 3 kg utan att på något sätt vara fanatiska. I de flesta bantningskurer ingår en veckomeny där man kanske tycker om en del av rätterna. När man väl har gått ned i vikt och lagat de rätter man tycker om ett par gånger kommer man till en punkt då inspirationen är förbrukad och man lätt återgår till gamla matvanor.

 

Jag har därför bestämt mig för att samla läckra, snabblagade rätter från många olika källor och testa dem alla innan de kommer med i denna kokbok. Sedan bygger jag på med nya recept löpande. Så skicka gärna in nya förslag till mig.

För varje recept anges tillagningstid och hur komplicerat det är med hänsyn till ingredienser osv. Se RECEPT.

mycket lätt och snabbt

• •

medelsvårt

• • •

lite mera arbetskrävande


I princip ska alla rätter vara både snabba och lätta att tillaga, men även se aptitliga ut. Första rätten jag testade har jag hämtat från en amerikansk kokbok som en väninna gav mig i present första gången jag var i USA. Då hade jag också de bästa intentioner om att ta nya friska tag. Boken heter Fresh Start och är skriven av Julee Rosso.

Hämta receptsamlingen Fresh Start

Fresh Start

 
         
 

NSA Nordic produkter

     
         
  Juice +

Juice +
  Juice + Complete

Complete
 
 

Juice+® – för en sund, välbalanserad kost

Kosttillskott baserade på obehandlade livsmedel framställda av juice från ett brett urval av frukter och grönsaker.

Vill du veta mer?  Klicka här >> 

 

Complete® program – om du vill gå ned i vikt 

Måltidsersättning två gånger per dag plus en normal måltid.

Du hittar recept på läckra fettsnåla rätter under fliken RECEPT.

 
         

StilCoaching    •    Mobil: 070-863 46 20    •    E-mail: stilcoaching@telia.com
produced by: AO TotalService